Skirre tijden? Deze 5 VST plugins moet je hebben!

Muziek produceren is op zich zelf al een hele dure hobby. Je hebt ten eerste een goede PC nodig, een DAW. Eventueel hardware zoals headphones en monitoren. En dan moeten de VST plugins er nog bij komen. En daar wordt je portemonnee niet blij mee. Dus hieronder een lijst met 5 plugins die gratis te downloaden zijn!

XFER OTT (Win/MacOs)

XFER OTT is een gratis plugin door de makers van Serum. Deze plugin wordt gebruikt als een multiband up/down compressor. En word aangeraden door veel producers. Deze plugin kan worden gebruikt op je master chains of voor andere doeleinde. XFER OTT wordt gebruikt door Dyro, GTA en vele andere. De plugin is helemaal gratis te downloaden van: xferrecords.com/freeware Hier zijn ook andere plugins gratis te downloaden. Met als aanrader DJM Filter om snel het klassieke DJM filter effect na te bootsen. En de Dimension Expander om je sounds net wat wider te maken. Ik gebruik OTT vaak in mijn Master Chain.

CAMELCRUSHER (Win)

CamelCrusher

CamelCrusher is een freeware plugin van Camel Audio. De plugin word gebruik om distortion toe te voegen. Zo kun je je sounds net wat meer viezer maken. De plugin komt met verschillende presets en is super om je Dubstep basses net wat meer energie te geven. De Camel Crusher is hier te downloaden. Ik gebruik de CamelCrusher vaak voor mijn basses of voor mijn kicks.

GLITCH 1.3 (Win)

Glitch 1.3 is een plugin door gemaakt door dblue/illformed. Deze plugin is een must. En hier zitten dus vele handige tools bij om je producties net wat spannender te maken. Zo zit er een Glitch Plugin bij inbegrepen die er voor zorgt dat verschillende effecten kan gebruiken op een bepaald instrument zoals een gate, reverse modulation, tapestop en meer. Daarbij zitten er in het pakket ook losse plugins inbegrepen zoals. Tapestop, om tapestop effecten te creeeren, deze gebruik ik zelf heel vaak! De plugin is hier te downloaden!

CLASSIC MASTER LIMITER (Win)

Classic Master Limiter door Kjaerhus Audio is een makkelijke limiter zonder te veel poespas en kun je gebruiken om je tracks tijdelijk en snel even te masteren. Deze plugin werd destijds aangeraden door Laidback Luke. De plugin is niet meer te downloaden maar ik heb hem wel voor je! Download hem hier!

PANCAKE (Win/MacOs)

PanCake is een plugin gemaakt door Cableguys. PanCake is een gratis plugin waarmee je snel en makkelijk je sounds kunt pannen (dus links/rechts). Dit door je door middel van een LFO die je dan ook weer kunt automaten tot van 1/128e noot of 32 bars. Alles word je makkelijk gemaakt door een handige interface waar je snel punten kan tekenen hoe het pannen moet verlopen. PanCake is gratis te downloaden op de website van Cableguys.

10tje per maand, prima!

Heb je nou wel wat geld maar niet hele miljoenen, dan is het sinds kort ook nog mogelijk 2 top synths te halen voor een maandelijks bedrag van 10 euro per maand tot dat je het product het afbetaald. Je kunt beide stoppen wanneer je wilt. En als je het product hebt afbetaald is hij gewoon helemaal van jou! Enige nadeel hiervan is dat je internet nodig hebt.

Serum (Win/MacOs)

Momenteel 1 van de bekendste plugins in Sound Design is momenteel wel Serum. Met maar 2 oscillators kun je de gekste sounds maken. Waveforms kun je zelf maken en zo zijn de mogelijkheden eind loos! Deze deal gaat via Splice. En is hier aan te schaffen.

Sylenth1 (Win/MacOS)

Toch wel 1 waar zoveel muziek al mee gemaakt is. Sylenth1. Alle bigroom tracks werden hier toch wel vaak mee gemaakt. Toen Serum met dit concept kwam, bleef Sylenth1 niet achter, en is dus ook door middel van een payment plan af te betalen. Voor meer info: Check LennarDigital